חדשות ואירועים

הפחתת נתרן בהמבורגר
אוקטובר 23, 2017
כיצד להפחית מלח בהמבורגר מבלי לפגוע בטעם וללא טעמי לוואי.

מלח או נתרן נמצא בשימוש נרחב במוצרי בשר הן כמשפר ומעצים טעם והן כרכיב פונקציונלי. כיום המבורגר מכיל 2-2.1% מלח. תוספת אוממיקס למוצר משפרת בצורה משמעותית את הטעם והמליחות ובכך מאפשרת הפחתה כוללת משמעותית של מלח, מבלי לפגוע בטעם ובלא הוספת טעמי לוואי.

הניסוי הבא מראה כי ניתן להפחית נתרן בהמבורגר בעד 45% מבלי לפגוע בטעם הבסיסי של המוצר –

מרכיבים להמבורגר מופחת נתרן

הכנה:

  1. לחתוך את הבשר לחתיכות קטנות
  2. לטחון את הבשר יחד עם הבצל במטחנת בשר עם רשת 6 מ"מ
  3. להוסיף את מי הקרח, פלפל שחור, מלח ואוממיקס ולערבב לעיסה אחידה
  4. ליצור צורת המבורגר בתבנית, לצלות על גריל או לטגן במחבת משומנת עד למידת הבישול הרצויה

*מבדקי טעימה פנימיים מצביעים כי המבורגר עם 45% פחות נתרן בתוספת 1.1% אוממיקס היה הקרוב ביותר לטעם המוצר המקורי.

איך להפחית מלח בהמבורגרים – גרסת Pdf לקריאה נוחה.

 

אוממיקס – גלו את הדרך הטעימה ביותר להפחתת נתרן

אוממיקס הינו תמצית אומאמי עוצמתית וטבעית בתוספת מלח ים, המאפשרת ליצרניות מזון להפחית בצורה משמעותית את כמויות הנתרן מבלי להתפשר על הטעם.

האוממיקס מורכב ממלח ים מובחר ומיצוי ירקות עשיר באוממי – האוממי, המוכר כטעם החמישי, ידוע ביכולתו להדגיש ולהעצים טעמים וארומות של מוצרים מלוחים.

בזכות זאת יכולים כעת יצרני מזון לספק לצרכנים מוצר עשיר וערב לחיך, לצד שמירה על רמות מלח נמוכות. אוממיקס הינו מוצר נוזלי מסיס במים, טבעי, כשר בהתאם לחוקי היהדות והאסלם, ואינו מכיל חומרים מלאכותיים או מונוסודיום גלוטמט.

בעזרת אוממיקס ניתן להפחית מלח ונתרן בצורה קלה ופשוטה, בהתאם למגמה הכלל עולמית המבקשת לצמצם את כמויות המלח הנצרכות ממזונות מעובדים שונים. בכדי להוריד את לחץ הדם ולצמצם את השפעתו על תפקוד הלב וכלי הדם.

אוממיקס עונה בצורה מושלמת הן על דרישות הטעם של יצרני המזון והן על דרישות הבריאות. תוספת אוממיקס משפרת בצורה משמעותית את הטעם והמליחות ובכך מאפשרת הפחתה כוללת משמעותית של נתרן, מבלי לפגוע בטעם וללא טעמי לוואי.