חדשות ואירועים

שם המשחק חדשנות
אוקטובר 10, 2017
שם המשחק הוא חדשנות

בחקלאות, כמו בתעשיה ובענפים נוספים של המשק –  שם המשחק כיום הוא חדשנות. גם החקלאים יודעים כי בסופו של דבר הצרכן, גם בארץ וגם בחו״ל, יעדיף את המוצר הטעים ביותר, הבריא ביותר וגם את זה שחיי המדף שלו ארוכים יותר.

 

אוממיקס – הנתרן הופחת, הטעם נשמר

הפחתת הנתרן (מלח) במזון היא מהלך מתמשך שאמצו בשנים האחרונות תעשיות המזון בכל רחבי העולם המפותח. מלח הארץ פיתחה את – אוממיקס מוצר הדגל שלה, שזיכה אותה בפרס החדשנות אשר הוענק לה במסגרת תערוכת המזון העולמית שנערכה לא מכבר בלאס ווגאס. בנימוקי חבר השופטים נאמר, כי אוממיקס הוא מוצר המתאפיין בחדשנות יוצאת דופן ופורצת דרך יצוין שהמכון לטכנולוגיית מזון פועל כחברה מדעית ללא מטרות רווח אשר מונה כ-17 אלך חברים מ-95 מדינות בהם מדעני מזון טכנולוגיה ונציגים מן האקדמיה, הממשלה והתעשייה מכל רחבי העולם.

 

הנתרן הופחת – הטעם לא נפגע, אפילו השתפר

האוממי מכונה הטעם החמישי שקיים בטבע, לצד המר, המתוק החמוץ והמלוח. האוממי נמצא באופן טבעי במגוון מזונות כמו עגבניות, פרמזן, רוטב סויה, מרק מיסו ועוד. ״הוספת אוממי למזון – אומרת רויטל בן שחר, מנהלת השיווק והחדשנות – מייצרת אפקט של חיזוק טעמים בכלל וחיזוק הטעם המלוח בפרט, וכך מאפשרת לנו להפחי במוצרי המזון נתרן בלי לפגוע בטעם״.

 

בתעשיית המזון הישראלית גוברת המודעות

האוממיקס יעיל בהפחתת נתרן במגוון מזונות מעובדים כמו בשר, מרקים ורטבים, מוצרי מאפה וארוחות מוכנות. שימוש במוצר מאפשר ליצרניות לשדרג מוצרים קיימים, או לפתח מוצרים חדשים בעלי טעם עשיר במיוחד. אוממקיס של מלח הארץ, צמחוני, ללא גלוטן, ללא אלרגנים ועשוי רכיבים טבעיים בלבד.

 

מתוך הכתבה שמתפרסמת במגזין מזון+ בגליון חודש אוקטובר מאת: חיים פלטנר, מזון+ הינו הפורטל המרכזי לאנשי המקצוע בענף המזון במגזר המוסדי.

לכתבה במגזין – לחץ