מתכון לפסטרמה הודו ביתית מופחתת נתרן

(צילום כפיר חרבי)
"מלח הארץ" מגישה: מתכון בריאות מהיר וקל להכנה.

מתכון מאת: שפית עמית דונסקוי.

הכנת פסטרמה ביתית תאפשר לכם ליהנות מפסטרמה איכותית וטעימה, בעלת אחוז נמוך יותר של שומן ונתרן

החומרים:

  • 11/2 ק"ג – חזה הודו
  • 1/4 – כוס שמן
  • 1/2 – כוס מים
  • 1/2 – כוס סילאן
  • 2 – כפות דבש
  • 3 – כפיות "מלח הארץ" מופחת נתרן – 50% פחות נתרן
  • 3 – כפות סוכר חום
  • 5 – כדורי פלפל אנגלי
  • 5 – עלי דפנה
  • 3 – שיני שום
  • 1 – כף פפריקה

אופן ההכנה:

  • מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
  • מניחים את נתח ההודו בתבנית/קערה ויוצקים מעליו את הרוטב.  משהים למשך כשעה.
  • מעבירים את נתח ההודו לתבנית אפייה (שומרים את יתרת הרוטב), מכסים ברדיד אלומיניום ומכנסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-50 דקות.
  • לאחר 50 דקות מסירים את רדיד האלומיניום, יוצקים מהרוטב על נתח ההודו ואופים עוד כ-10 דקות ללא כיסוי.
  • מוציאים מהתנור ומנחים את הנתח להתקרר.

המלצת השפית עמית דהאן: לפרוס את הנתח כשהוא קר ולהגיש עם לחם שחור וחרדל איכותי.

ערכים תזונתיים:

שרון דבוש חלילי, דיאטנית קלינית R.D. פורטת את הערכים התזונתיים של המתכון המוכן:

קלוריות

(קק"ל)

חלבון

(גרם)

שומן

(גרם)

פחמימה

(גרם)

נתרן

(מ"ג)

אשלגן

(מ"ג)

לפרוסת פסטרמה = 20 גרם

33

5

0.7

0.1

44

113

למנה- 2 פרוסות פסטרמה = 40 גרם

66

10

1.4

0.2

88

226

ל-100 גרם פסטרמה

167

26.5

3.4

0.5

220

565

* הערכים התזונתיים מעוגלים