מתכון לצלי עוף, חיטה ותפוח אדמה ברוטב סילאן

צלי עוף
"מלח הארץ" מציעה: מתכון בריאות מופחת נתרן לצלי עוף.

המתכון מאת: שרון דבוש חלילי, דיאטנית קלינית R.D.

מצרכים ל-8 מנות :

  • 1.5  ק"ג עוף – שוקיים ו/או כרעיים
  • 400  גרם חיטה מלאה
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים או בטטות
  • 4 כפות שמן זית + 2 כפות נוספות לשימון התבנית
  • 2 גבעולי רוזמרין
  • 8-10 שיני שום טריות שלמות
  • 4 כפות סילאן או 3 כפות דבש
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 כפית 'מלח הארץ' מופחת נתרן  – 50% פחות נתרן
  • פלפל שחור גרוס טרי – לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את החיטה ומשרים אותה בקערה עם מים למשך כ- 3 שעות.
  2. מחממים תנור ל 200 מעלות.
  3. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם (אפשר לרחוץ אותם היטב ולהשאירם בקליפתם) , משמנים את התבנית ומניחים בתחתיתה שכבה של פרוסות תפוחי האדמה.
  4. מסננים את החיטה מהמים ומערבבים אותה עם 2 כפות שמן זית + שיני השום + מלח מופחת נתרן + פלפל שחור + רוזמרין ומפזרים את תערובת החיטה מעל לשכבת מ תפוחי האדמה.
  5. מניחים את חלקי העוף מעל החיטה
  6. מערבבים בקערה: 2 כוסות מים + סילאן + 2 כפות שמן זית  ויוצקים מעל העוף ( ניתן להשרות את העוף מראש) מכסים בנייר אלומיניום.
  7. אופים בתנור במשך שעתיים עם כיסוי נייר האלומיניום ולאחר מכן 1/2 שעה נוספת ללא כיסוי ועד להשחמה יפה.

מנה משביעה דלה בנתרן ועשירה בסיבים תזונתיים.

מומלץ לאכול לצד ירקות מאודים או סלט ירקות רענן.

ערכים תזונתיים :

שרון דבוש חלילי, דיאטנית קלינית R.D. פורטת את הערכים התזונתיים למנה:

 

קלוריות

חלבון

ג'

פחמימות

ג'

שומן

ג'

נתרן

מ"ג

סיבים

  ג'

למנה

506

37

52

18

209

12

* הערכים התזונתיים מעוגלים