מטחנות אקסטרא תבלינים

סדרת מטחנות 'אקסטרא תבלינים', עם מלח ים טבעי והרבה יותר תבלינים – עשוי רכיבים טבעיים בלבד!

3 מטחנות מעוצבות המכילות תערובות של מלח ים טבעי ואקסטרא תבלינים, בשלושה סגנונות חדשים המעניקים לכל מנה טעם אקסטרא טעים ואקסטרא מיוחד:

מטחנת טנדורי – מלח ים ושפע תבלינים שיקפיצו כל תבשיל בנוסח הודי

מטחנת ספייסי – מלח ים טבעי ותערובת עשירה של פלפלים חריפים

מטחנת שום ופלפל 4 עונות  – מלח ים טבעי בשילוב שום, פלפל שחור, לבן, אדום וירוק, תערובת תיבול שמתחילה כל תבשיל


מתכונים למנות טעימות, קלות ומהירות להכנה מאת השף אושר אידלמן

טוסט אבוקדו וביצה עלומה

מתכון לטוסט אבוקדו וביצה עלומה בתיבול מטחנת אקסטרא שום פלפל

מצרכים

למנה: אבוקדו קלוף, מגולען ופרוס דק

6 סיבובי מטחנת שום פלפל

2 צנוניותחצויות

2 פרוסות לחם

לביצים העלומות: 2 ביצים טריות

1כפית חומץ

1 ליטר מים

לסלסה: חצי כוס עלי בפטרוזיליה

1 צרור עירית

חצי כוס עלי כוסברה

3 כפות שמן זית

2 כפות אגוזי מלך

1 שן שום

3 כפות מים

חצי כוס מים

6 סיבובי מטחנת שום פלפל


אופן ההכנהסלסה: מכניסים את כל הרכיבים לכלי מתאים וטוחנים למרקם חלק (ניתן להשתמש בבלנדר מוט).

לביצים העלומות: מרתיחים את המים בסיר קטן, מוסיפים חומץ ומנמיכים לחום נמוךשוברים את הביצים בקערה קטנה ומגלישים לתוך מרכז הסיר (ניתן ליצור תנועת סיבוב בסיר על מנת לקבל צורת "טיפה" של הביצה), ומבשלים כ-3 דקותמוציאים בעזרת כף מחוררת ומספיגים את שאריות מי הבישול על גבי מגבת מטבח.

להרכבת המנה: קולים את שתי פרוסות הלחם למצנם, מעבירים לצלחתמניחים מעל אבוקדו הפרוס וטוחנים מעל 2 סיבובי ממטחנת שום פלפלמניחים מעל ביצים עלומות וטוחנים מעל 2-3 סיבובים של מטחנת שום פלפלמזלפים מסביב את הרוטב ומסדרים צנוניות. מגישים מיד.

תפו"א אפוי במלח בתיבול אקסטרא ספייסי

מצרכים:

לתפו"א: 8 תפו"א דזירה

500 גרם מלח גס

למוקפץ מקסיקני: 2 בצלים סגוליםחתוכים לקוביות

2 פלפלים אדומים  גדוליםחתוכים לקוביות

3 כפות שמן קנולה

כוס שעועית שחורה/לבנה מבושלת (ניתן להשתמש בקפוא או שימורים)

כוס גרעיני תירס

8 סיבובי מטחנת אקסטרא ספייסי

להגשה: חופן עלי כוסברה

גביע שמנת חמוצה

חופן עלי חסה טריים

חצי בצל סגולפרוס דק


אופן ההכנהמחממים תנור ל-180 מעלות (טורבו). מפזרים מלח גס על גבי מגש אפייה, מניחים תפו"א ומכניסים לתנור ל-45 דקותלקראת סיום בישול תפו"א: מחממים מחבת, מוסיפים שמן, בצל סגול ופלפלים אדומים. מקפיצים עד שהבצל מתחיל להשחים והפלפלים רכים (כ-5 דקות). מוסיפים שעועית ותירס, טוחנים 10 סיבובי אקסטרא ספייסי מעלחוצים כל תפו"א, מניחים שתי כפות מהמוקפץ המקסיקני, כף שמנת חמוצה וכוסברה. טוחנים 2-3 סיבובי אקסטרא ספייסי מעל השמנת ומגישים מיד.

מתכון ללאפה פרגית

שיפודי פרגית בתיבול אקסטרא הודי

מצרכים:

לשיפוד: 500 גרם ירך פרגית עוף – חתוך לקוביות ומשופד

1-2 עגבניות

2 כפות שמן זית

6-8 סיבובי מטחנת טנדורי

לצ'אטני פלפלים: 2 פלפלים אדומים קצוצים דק

1 פלפל צ'ילי חריף קצוץ

2 שיני שום פרוסות דק

כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

8 סיבובי מטחנת טנדורי

רבע כוס סוכר חום

רבע כוס חומץ יין אדום

2 כפות כוסברה קצוצה

להגשה: לאפה טרייה

חופן כרוב לבן פרוס דק

חופן עלי חסה טריים

חצי בצל סגולפרוס דק

אורז בסמטי מבושל


אופן ההכנהמכניסים לסיר קטן את רכיבי הצ'אטני ומבשלים כ-15 דקות, מצננים מעט, מוסיפים כוסברה ושומרים להגשהמחממים פלאנצ'ה או מחבת פסים, מוסיפים מעט שמן ומניחים את השיפודיםמבצעים 2-3 סיבובי מטחנה מעל כל שיפוד, הופכים לאחר 2 דקות ושוב מבצעים 2-3 סיבובי מטחנהפורסים עגבניות בעובי 1 ס"מ, מוסיפים לפלאנצ'ה ומתבלים עם המטחנה גם כןעל גבי לאפה טרייה מניחים כף נדיבה מהצ'אטני פלפלים, כרוב, בצל, חסה, עגבניות צלויות והשיפודים. בתיאבון.