"אלרגיה ליוד" היא מיתוס רפואי שגוי. על פי בדיקות ומחקרים עדכניים, היוד אינו גורם לתגובה אלרגית בגוף. אלרגיה למזון היא נדירה ועלולה להתפתח עקב חשיפה לרכיבי חלבון במזונות מסויימים כגון חלב פרה, אגוזים, בוטנים, ביצים, דגים וסויה. כמו עוד מעל ל-20 יסודות קורט, היוד נמצא בגוף ואינו מעורר תגובת יתר חיסונית ולכן אינו גורם לאלרגיה. וכמוהו גם היוד הנקלט בגוף לאחר צריכת מלח המועשר באשלגן-יודאט (כמו המלח מועשר ביוד של 'מלח הארץ'). לעתים משתמשים בבדיקות רפואיות ביוד (כחלק מתמיסה לשתייה או להזרקה) כחומר ניגוד שתפקידו לצבוע את האיברים ולשפר את יכולת הניתוח של הבדיקה. ככל שמתעוררים תסמינים או תופעות לוואי לאחר החשיפה, הם נובעים כנראה מצמיגות חומרי הניגוד ולא כתוצאה מהחשיפה ליוד.
*אין באמור תחליף לייעוץ רפואי ותזונתי. יש להתייעץ עם רופא בהתאם למצב הבריאותי.