המלח האטלנטי הינו מלח טבעי שאינו מכיל תוספים ומתאים במיוחד לבישול ולתיבול. המלח נחשב למלח בריא, הוא בעל מרקם פריך, אינו מעובד ואין בו טעמי לוואי.
הרכב המינרלים הייחודי של מי האוקיינוס האטלנטי, אדמת החרסית ואוויר החוף הקסום של האי רה, מעניקים למלח זה את צבעו האופייני ומרקמו הלח והמזוהה.
המלח נאסף בקציר ידני בשיטות מסורתיות מבריכות במערב צרפת.
לאחר האיסוף הוא עובר ייבוש בשמש לצורך אידוי יתרת המים ובשל כך הוא מכיל את מקסימום כמויות היוד והמגנזיום.
רוב הטבחים בעולם מצביעים על מלח ים אטלנטי כטוב ביותר לתיבול. המאפיינים של המלח האטלנטי הינם מרקמו הפריך והלח וכן צבעו האפרפר שמקורו ברכיביו הטבעיים ובבריכות בהן הוא מיוצר.
בשקית 1 קילו.