כתבות ומאמרים

ינואר 21, 2020
איזה סוגי מלחים קיימים? מה ההבדל ביניהם? ולמה משתמשים בכל מלח?

מלח, אחד התבלינים העתיקים בעולם הוא אולי המרכיב הכי פחות מוערך במטבח שלכם. אנחנו לוקחים אותו כמובן מאליו, אבל בלעדיו המאכלים שלנו היו תפלים.  

היום מלח הוא כבר לא רק מלח לבן – הכירו את סוגי המלחים של ״מלח הארץ".

 

מלח אטלנטי

מלח אטלנטי

מלח המופק ממי האוקיינוס האטלנטי, באי הקסום ר׳ה שבדרום צרפת, על גבי אדמה חרסית, המעניקה למלח צבע אפרפר, טעם ייחודי ומרקם לח.

המלח האטלנטי הוא טבעי ונאסף בשיטות מסורתיות ללא כל תהליכי עיבוד. מלח אטלנטי נחשב למלח הטוב ביותר לתיבול והוא הסטנדרט של שפים רבים בעולם.

 

מופחת נתרן – תערובת מלחים 50% נתרן 

מופחת נתרן מכיל תערובת מלחים של מלח נתרן ומלח אשלגן המכילה חצי מכמות הנתרן ביחס למלח שולחן.  מעניק מליחות עדינה לכל מנה, ומסייע לכל המשפחה אורח חיים נכון על ידי הפחתת כמות הנתרן בתזונה.

 

 

הימלאיה דק/גס

מלח בצבע ורוד טבעי הנחצב מסלעי המלח העתיקים שלמרגלות הרי ההימלאיה. יש הטוענים שהוא פחות מלוח ממלח הים האדום. ניתן להשיגו כמלח גס או  דק.

 

 

מלח ים מועשר ביוד

מלח המופק מהים האדום ומועשר במינרל החשוב יוד. הגוף שלנו לא יודע לייצר יוד בעצמו ולכן עלינו לצרוך אותו מהתזונה. ארגון הבריאות העולמי ממליץ לעבור למלח מועשר ביוד כתחליף למלח שולחני, מבלי להגדיל את צריכת המלח. מלח מועשר ביוד בטעם המוכר של מלח הארץ, מאפשר להוסיף יוד לתפריט של כל המשפחה בלי לשנות את הרגלים הטעם.

 

 

מלח גס/דק מהים האדום

מלח המופק ממי הים האדום התלולים, בתהליך אידוי מסורתי באמצעות שמש ורוח. מלח טהור ונקי במיוחד ומכאן צבעו הלבן הבוהק – גאווה ישראלית! 

 

סוגי מלחים נוספים מהעולם: 

מלח אלפי – מלח מאזור הרי האלפים שבאוסטריה. תכולת הברזל הגבוהה שלו מעניקה לו צבע ייחודי ושזוף.

מלח לבה – מלח צבעוני עם פחם פעיל מהרי געש, מיוצר בהוואי בין היתר.

מלח פרסי כחול – איראן – שלא כמו מלח ים המופק מבריכות מלח, מלח פרסי כחול הוא מלח מאובן או פנינה, גבישי המלח נוצרו לפני 100 מיליון שנה בים, מלח פרסי כחול מופק בצפון איראן.

מלח שחור – מלח סלעים שנוצר בכבשן בדרום אסיה עם ריח גופרני, חריף. מיוצר באזורים שמסביב ההימלאיה. המלח מורכב בעיקר מנתרן כלורי עם מספר מרכיבים אחרים המלווים את המלח צבע וריח. הריח נובע בעיקר מתכולת הגופרית שלו.

פרחי המלח – או פלור דה סל בצרפתית Fleur de sel, "הפרח של המלח" השם שלו מגיע מצורת הפרח שנוצרת על מי הים. המלח נוצר בזמן תהליך האידוי של הים, כשכבה דקה ועדינה הדומה לקרום על פני מי הים. למרות שהמלח שימש באופן מסורתי כחומר לטיהור. כיום הוא משמש במטבח כתיבול עדין לפני הגשה של מנות.

 

 


"מלח הארץ" היצרנית המובילה של מלח איכותי למזון בישראל מאז 1922, הנה חברה שורשית ומתחדשת, המצמיחה תעשיה מועילה לאדם, לקהילה ולסביבה. "מלח הארץ" מובילה את מהלך מיתוג עולם המלח בישראל ומציעה מגוון רחב של מלח ים משובח בטעמים, במרקמים ולשימושים שונים. "מלח הארץ" מנהלת בבריכות המלח באילת ובעתלית פרויקט ממושך המאפשר קיומה של סביבה מוגנת עבור עופות המים. בשיתוף ארגוני שמירת הטבע ומתנדבים מתקיימת באזור בריכות המלח פעילות הגנה על הצפרות והטבע כחלק משגרת העבודה. לטובת שימור והגנה על עופות המים הקימה החברה מצפורים ואיים מלאכותיים המהווים אזורי קינון בטוחים והיא אף תומכת במחקרים ובמעקב באמצעות טיבוע והצבת מצלמת תצפית באזורי קינון.

כתבות ומאמרים

הצג הכל