מתכון פילה דג אקסטרא מתובל

מתכון פילה דג אקסטרה מתובל - פילה דג עם שעועית ירוקה לצד מטחנת מלח של מלח הארץ

(צילום: טל סיון צפורין)

אפשר לומר שאין כמעט בית בישראל שאין בו דגים (אפילו אם זה קופסת שימורים של טונה), דגים הם טעימים, דלי קלוריות וזמינים במגוון סוגים. רבים בוחרים להחליף את מנות העוף והבקר בדגים שנחשבים בריאים יותר.

פילה דג מתובל ללא תוספת פחמימה, לוקח רק כמה דקות להכין אותה. מתכון דיאטטי ובריא הכולל פילה דג טרי ושעועית ירוקה.

במתכון השתמשנו במטחנת מלח שום פלפל – אקסטרא תבלינים של מלח הארץ, מטחנה מאוזנת בכמות המלח, הפלפל והשום. ופועלת מצוין בפעולת הטחינה של התבלינים, לא גס מדי ולא אבקתי. מטחנת שום פלפל מעולה גם לתוספת אקסטרא טעם במנות כמו ביצים, טוסט וסלט.

תערובת מלח ים שום פלפל 4 עונות – מתוך סדרת מטחנות אקסטרא תבלינים, תערובת מלח ים טבעי בשילוב שום, פלפל שחור, לבן, אדום וירוק, מוסיפה טעם עשיר וארומטי לכל מנה ומשדרגת אותה למנה אקסטרא טעימה.

להכנת המנה עדיף להשתמש בדג טרי. תשאלו את המוכר מה הדג הכי טרי שיש לו באותו היום. אם בכל זאת בחרתם להשתמש בדג קפוא חשוב להפשיר אותו במקרר ולייבש מנוזלים עם נייר סופג.

 

מתכון לפילה דג מתובל עם אקסטרא שום פלפל

מאת: רחלי קרוט

מצרכים:

2 פילה דג לבן דניס / לוקוס / לברק עם עור ובלי עצמות

חצי שקית שעועית ירוקה עדינה קפואה

מטחנת מלח, שום ופלפל – של מלח הארץ

2 כפות שמן זית

מלח

 

לטופינג:

2 שיני שום כתושות דק דק

מטחנת מלח, שום ופלפל – של מלח הארץ

חופן פטרוזיליה או 3/4 כפית פטרוזיליה מיובשת או עירית קצוצה

מיץ מחצי לימון

3 כפות שמן זית

גרידת קליפת לימון אחד

1/2 פלפל צ’ילי אדום

1 כפית מייפל או צ’ילי מתוק

 

אופן הכנה:

בסיר בינוני מחממים הרבה מים ומוסיפים מלח. מבשלים את השעועית רק עד שהיא חמה, בערך 6-7 דקות. מסננים היטב מנוזלים.

מוסיפים לשעועית 1 כף טופינג שבישלנו ומערבבים. שימו לב שצריך להשאיר טופינג לדג. עכשיו מכינים את הדג, זה לוקח 8 דקות בערך.

קוצצים דק דק את הפטרוזיליה והצ’ילי. מבשלים את כל מצרכי הטופינג בסיר קטן במשך 5 דקות ואז מצננים בצד, ממליחים עם מטחנת מלח שום פלפל בנדיבות.

ממליחים ומפלפלים בעזרת מטחנת אקסטרא מלח שום פלפל בנדיבות את הדג בצד של העור ומניחים אותו לצריבה במחבת עם שמן זית (שהצד של העור כלפי מטה). צורבים ממש עד שהחלק התחתון זהוב לגמרי.

מברישים את החלק העליון בטופינג המוכן (ומשאירים כפית רוטב אחת לשעועית). ממליחים ומפלפלים בנדיבות.

הופכים לצד השני וצורבים עוד 2 דקות. קחו בחשבון שהדג כבר מוכן ברובו אנחנו צורבים אותו בצד השני רק כדי לקבל צריבה יפה עם קרמל עדין.

מגישים את הדג מעל השעועית לצד רבעי לימון טרי, בתאבון.

מוצרים קשורים

חברת מלח הארץ מציעה מגוון רחב של מוצרי מלח ושמה דגש על איכות גבוהה, מוצרים בריאים וטעימים תוך שמירה על איכות הסביבה. חברת מלח הארץ מציעה מגוון רחב של מוצרי מלח ושמה דגש על איכות גבוהה, מוצרים בריאים וטעימים תוך שמירה על איכות הסביבה. מוצרי מלח ושמה דגש על איכות גבוהה, מוצרים בריאים וטעימים תוך שמירה על איכות הסביבה.

דילוג לתוכן