מתכון דג מרוקאי פיקנטי

חריימה - דג עם ירקות מבושלים

תבשיל פיקנטי ועשיר של עגבניות ופלפלים, שבתוכו מתבשלים נתחי דג לבן – אפשר פילה דג או פרוסות עם האדרות. הסוד לתיבול הדג מצוי בערבוב של השמן והתבלינים לפני הוספת הדג.

בתוספת מלח + פפריקה, מיקס פיקנטי מלח ים פפריקה ותבלינים במלחייה. מקפיץ את התיבול בכל מנה. נפלא לתיבול שקשוקה רטבים, תבשילים, עוף ובשר. מצוין על תפוחי אדמה בתנור. מתוך סדרת מלח + של מלח הארץ.

סדרת מתכונים מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין בנושא ארוחות טעימות ומהירות להכנה שכל אחד ואחת יכולים להכין, בשיתוף מלח הארץ וסדרת מלחיות מלח+.

מתכון לחריימה עם מלח+ פפריקה של מלח הארץ

חומרים ל-6 מנות ראשונות דג חריימה פיקנטי:

1 קילו פילה דג לבן (דניס, מוסר, לברק או בורי) או פרוסות של דג שלם (עם האדרות)
1/3 כוס שמן זית
1 כפית מלח פלוס פפריקה ״מלח הארץ״
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור
1 גמבה חתוכה לקוביות גדולות
1 פלפל ירוק חריף פרוס
2 כוסות עגבניות שרי צבעוניות
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים (שהושרו ובושלו עד לריכוך)
10 שיני שום פרוסות
צרור כוסברה
1 לימון קטן פרוס

הוראות הכנה:

  1. לסיר רחב ונמוך שוליים יוצקים שמן זית, מוסיפים מלח פלוס פפריקה, כמון וכורכום ומערבבים עד שהשמן נצבע. מוסיפים את פילה הדג או הפרוסות וטובלים בשמן מתובל, משני הצדדים.
  2. מוסיפים את יתר החומרים לסיר: פלפלים, שרי, גרגרי חומוס מבושלים ושיני שום. מניחים חצי צרור כוסברה מעל.
  3. יוצקים כוס וחצי מים רותחים על הכל, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים בלי לפתוח ובלי לערבב!  15 דקות לפילה דג ו-20 דקות לפרוסות דג. 
  4. משאירים מכוסה עוד כמה דקות כדי לתת לטעמים להתחבר. מפזרים כוסברה טרייה מעל ומגישים.

מוצרים קשורים

חברת מלח הארץ מציעה מגוון רחב של מוצרי מלח ושמה דגש על איכות גבוהה, מוצרים בריאים וטעימים תוך שמירה על איכות הסביבה. חברת מלח הארץ מציעה מגוון רחב של מוצרי מלח ושמה דגש על איכות גבוהה, מוצרים בריאים וטעימים תוך שמירה על איכות הסביבה. מוצרי מלח ושמה דגש על איכות גבוהה, מוצרים בריאים וטעימים תוך שמירה על איכות הסביבה.

דילוג לתוכן