מתכוני אקסטרא

220

בטטה, תפו״א וכרובית צלויים – מתכונים קלים ומהירים להכנה, לארוחות שכולם אוהבים, עם תוספת אקסטרא תבלינים שישדרגו לכם את המנות. שדרוג קטן שעושה שינוי גדול עם סדרת מטחנות מלח ותבלינים.

הכירו את סדרת מטחנות 'אקסטרא תבלינים' של מלח הארץ, עם מלח ים טבעי והרבה יותר תבלינים – עשוי רכיבים טבעיים בלבד. בעזרתם נשדרג מנות פשוטות למנות אקסטרא טעימות. בנוסף לטיפים באופן ההכנה שיעשו את כל ההבדל.

תערובת מלח ים ותבלינים בסגנון איטלקיתערובת מלח ים טבעי בניחוח איטלקי: פפריקה מתוקה, פלפל אדום, שחור וצ'ילי, עגבניות מיובשות, אורגנו, בצל ושום יבש, זרעי ושורש סלרי, לימון פרסי, רוזמרין, מרווה, טימין.

תערובת מלח ים שום ופלפל 4 עונותתערובת מלח ים טבעי בשילוב שום, פלפל שחור, לבן, אדום וירוק, מוסיפה טעם עשיר וארומטי.

תערובת מלח ים ותבלינים בסגנון חריףתערובת מלח ים טבעי עם 5 סוגי פלפלים ותבלינים ייחודיים, מקפיצה כל מנה למנה אקסטרא ספייסי.


בחלק הראשון – שלושה מתכונים של ירקות שיש לכולם בבית, תפוח אדמה, בטטה וכרובית צלויים בתנור

מאת אורלי פלאי- ברונשטיין. (צלם הסטילס: נמרוד סונדרס.)

בטטות צלויות עם אקסטרא מלח ים ותבלינים שום פלפל

מצרכים: 6-8 בטטות בייבי, 2-3 כפות שמן זית, 1-2 כפות סילאן טבעי, מטחנת אקסטרא מלח ים, שום ופלפל.

איך מכינים בטטות צלויות בסילאן?

  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 
  • שוטפים ומקרצפים היטב את קליפת הבטטות וחוצים אותן לאורך. 
  • מניחים את הבטטות עם החלק החתוך כלפי מעלה. 
  • מזלפים שמן זית, סילאן ומפזרים מתערובת המלח ואז הופכים אותן כך שהחלק החתוך עם התבלינים יהיה כלפי מטה. 
  • מכניסים לתנור ל-30-40 דקות או עד שהבטטות מוכנות. איך יודעים שהבטטות מוכנות? כשנועצים בהן סכין הן רכות ונימוחות וכשהופכים אותן, פני הבטטות מקבלות צבע שחום וקרמלי בקצוות. 
  • מגישים חם כתוספת או בטמפ׳ החדר בתור מנת אנטיפסטי ואפשר גם לפזר מעל עשבי תיבול טריים ו/או פיסטוקים קלויים וקצוצים.


תפוחי אדמה צלויים עם אקסטרא מלח ים ותבלינים בסגנון איטלקי

מצרכים: 4-6 תפוחי אדמה בגודל אחיד (או 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים), שמן זית, מטחנת מלח ים ותבלינים בסגנון איטלקי.

איך מכינים תפוחי אדמה צלויים למופת?

  • מחממים תנור ל-190 מעלות. חורצים פרוסות דקיקות בתפוחי האדמה, אבל לא עד הסוף. אפשר להניח בין זוג צ'ופסטיקס, שישמשו להגבלת עומק החיתוך, כדי להבטיח שהחיתוך לא נעשה עד הסוף ומשאיר את התפוד שלם. 
  • מניחים את תפוחי האדמה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, 
  • מתבלים בשמן זית, תערובת מלח ים ותבלינים בסגנון איטלקי ואופים עד לריכוך והזהבה, בין שעה ורבע לשעה וחצי ואפילו יותר. 
  • לפני ההגשה מוסיפים עוד קצת מלח מתובל מעל.


כרובית אפויה בתנור עם אקסטרא תבלינים מלח ים ספייסי

(צלם הסטילס: נמרוד סונדרס.)

מצרכים: כרובית יפה בשלמותה, כולל עלים, חצי כוס טחינה, רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי, מטחנת אקסטרא בתיבול ספייסי.

איך מכינים כרובית אפויה עם טחינה ספייסית?

  • מחממים תנור ל-250 מעלות. מבשלים את הכרובית בסיר גדול עם מי מלח רותחים במשך רבע שעה או עד שהיא רכה. מסננים היטב, מצננים ומייבשים. 
  • מברישים את הכרובית בשמן זית ומתבלים המלח ספייסי. 
  • צולים בתנור כחצי שעה או עד שהכרובית שחומה. 
  • מכינים טחינה: מערבבים טחינה עם מיץ לימון ומלח. אם צריך לדלל עוד מוסיפים מים. 
  • יוצקים את הטחינה על הכרובית הצלויה או מגישים לצידה.

מוצרים קשורים

חברת מלח הארץ מציעה מגוון רחב של מוצרי מלח ושמה דגש על איכות גבוהה, מוצרים בריאים וטעימים תוך שמירה על איכות הסביבה. חברת מלח הארץ מציעה מגוון רחב של מוצרי מלח ושמה דגש על איכות גבוהה, מוצרים בריאים וטעימים תוך שמירה על איכות הסביבה. מוצרי מלח ושמה דגש על איכות גבוהה, מוצרים בריאים וטעימים תוך שמירה על איכות הסביבה.