מתכון לבן לשבועות

פסטה אלפרדו עם פטריות

איזה מנה הכי מזכירה לכם את שבועות? גבינות? פשטידות? פסטה? בחרנו לכם מתכון פשוט לרוטב לבן וטעים שמתחבר עם כל מנות החג – רוטב אלפרדו קלאסי!

רוטב אלפרדו – קל להכנה וזורם עם המון מנות

הרוטב משוייך היסטורית למנה של בחור איטלקי בשם אלפרדו שהמציא אותה בשנת 1892 לטענתו, הוא השתמש בפסטה פטוצ'יני במקור, אך כיום הרוטב משולב במנות שונות ובמטבחים רבים. רוטב אלפרדו קלאסי הוא רוטב חלבי לבן, עשיר וטעים. חמאה וגבינת פרמזן הם הבסיס לרוטב. שהגבינה והחמאה נמסות יחד הן יוצרות רוטב חלק ועשיר. ניתן להשתמש ברוטב לכל סוג פסטה, פשטידה או מנה.

זמן הכנה 15 דקות, רמת קושי – קל.

מצרכים להכנת הרוטב (ל 4 מנות):

  • 200 גרם חמאה
  • 200 גרם גבינת פרמזן
  • 2 שיני שום קצוץ
  • מיכל שמנת לבישול
  • כוס חלב
  • מטחנת מלח שום פלפל

 

הוראות הכנת הרוטב:

ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את שיני השום הקצוץ, מערבבים ולאחר מכן מוסיפים את החלב והשמנת אחד אחרי השני, מערבבים שוב ומוסיפים גבינת פרמזן מגורדת, מוסיפים כמה סיבובים של תיבול עם מטחנת מלח שום פלפל אקסטרה תבלינים של מלח הארץ, מערבבים שוב ונותנים לרוטב לרתוח, לאחר רתיחה יש לבשל על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך, תוך כדי ערבוב כל חצי דקה. לאחר שהרוטב מוכן, יש לטעום ולהוסיף מלח שום פלפל במידת הצורך.

טיפ – את הרוטב אפשר להגיש בכלי נפרד, וכך כל אחד ואחת יוכלו לבחור בעצמם כמה רוטב להוסיף למנה. ניתן לשמור במקרר כמה ימים לאחר הכנת הרוטב. אפשר להוסיף לרוטב ירקות: פטריות, בצל ותרד שמשתלבים טוב עם האלפרדו.

מה זה מטחנת מלח שום פלפל? 

מטחנת שום פלפל אקסטרא תבלינים של מלח הארץ – תערובת מלח ים טבעי בשילוב שום ופלפל 4 עונות, מוסיפה טעם עשיר וארומטי לכל מנה ומשדרגת אותה למנה אקסטרא טעימה. המטחנה שומרת על טריות התבלינים והארומה, מכילה 100% רכיבים טבעיים.

מוצרים קשורים

חברת מלח הארץ מציעה מגוון רחב של מוצרי מלח ושמה דגש על איכות גבוהה, מוצרים בריאים וטעימים תוך שמירה על איכות הסביבה. חברת מלח הארץ מציעה מגוון רחב של מוצרי מלח ושמה דגש על איכות גבוהה, מוצרים בריאים וטעימים תוך שמירה על איכות הסביבה. מוצרי מלח ושמה דגש על איכות גבוהה, מוצרים בריאים וטעימים תוך שמירה על איכות הסביבה.

דילוג לתוכן