מתכון דג ים כבוש

דג ים כבוש במלח של מלח הארץ

מנה פשוטה וקלילה שכל אחד ואחת יכולים לעשות, אפילו למי שנרתע מטיפול בדגים ומהריח שלהם.

המנה יכולה להיות פתיח חגיגי ומרשים לארוחה, או פשוט כחלק מסנדוויץ מושלם. כבישה במלח הייתה פעם הדרך המקובלת לשמר דגי ים טריים בעולם ללא הקפאה, ונשארה עד היום טעימה ואהובה. 

מצרכים:

  • 300 גרם דג ים, לבקש מהדייג לנקות מעצמות ומהעור (כל אחד מדגי הים הגדולים יתאימו, כמו אינטיאס או פלמידה אדומה או לבנה, אבל התוצאות הכי טובות יתקבלו מדג פלמידה טורקית ("בוניטו") או טרחון
  • שמן זית, ושמן ניטרלי (קנולה או חמניות)
  • פלפל חריף טרי חתוך לפרוסות דקות לפי הטעם
  • בצל סגול שלם פרוס דק דק, אפשר "לגלף" ממנו באמצעות קולפן תפו"א
  • ק"ג מלח גס של מלח הארץ

 

איך מכינים?

מפזרים על צלחת גדולה מלח גס עד לכיסוי הצלחת. מניחים את נתחי הדג על המלח, ומכסים עד שהדגים מכוסים לחלוטין. ממתינים כחצי שעה, לא יותר.

בינתיים מכינים קערה גדולה עם מי קרח. שזמן הכבישה תם, שוטפים היטב את הדגים מהמלח במי הקרח, ומייבשים במגבות נייר.

פורסים את הדג היבש והנקי לפרוסות בעובי ס"מ, ומסדרים בכלי אטום (עדיף כלי זכוכית) עם פלפל חריף ורצועות בצל. מכסים במעט שמן זית, וממלאים את הכלי בשמן ניטרלי. אין צורך בשמן זית, גם ככה הוא נקרש במקרר).

הדג יתרכך ויקבל טעם עשיר לאחר 3-4 ימים. מומלץ להניח את הפרוסות על מצע של גבינה לבנה 9% או לבנה, ולסדר מעל הדג מעט בצל ופלפל חריף. להזליף מלמעלה כמה טיפות של שמן זית איכותי, וזהו… לאכול ישר מהצלחת עם חלה טרייה!


חברת "מלח הארץ" היצרנית המובילה של מלח איכותי למזון בישראל מאז 1922 בעתלית ובאילת. החברה הינה חברה שורשית ומתחדשת, המצמיחה תעשיה מועילה לאדם, לקהיל ולסביבה.

מוצרים קשורים

חברת מלח הארץ מציעה מגוון רחב של מוצרי מלח ושמה דגש על איכות גבוהה, מוצרים בריאים וטעימים תוך שמירה על איכות הסביבה. חברת מלח הארץ מציעה מגוון רחב של מוצרי מלח ושמה דגש על איכות גבוהה, מוצרים בריאים וטעימים תוך שמירה על איכות הסביבה. מוצרי מלח ושמה דגש על איכות גבוהה, מוצרים בריאים וטעימים תוך שמירה על איכות הסביבה.

דילוג לתוכן