לביבות בטטה ספייסי – עומר מילר

לביבות או לאטקס הם סוג של פנקייק או קציצת ירק שעשויה מתפוחי אדמה בד״כ, מאכל מאוד פופולרי שמוכן באופן מסורתי לכבוד החג, או כארוחת בוקר. ניתן להכין לאטקס עם מרכיבים אחרים מלבד תפוחי אדמה, כמו בטטה, תרד, עשבי תיבול, גזר, תירס, גבינות, קישואים ועוד.

לביבה היא מאכל מטוגן מירקות שניתן להכין במהירות עם מעט מרכיבים, בנוסף לישראל הלביבה נפוצה בארצות מזרח ומרכז אירופה ומוגדרת כמאכל הלאומי של בלארוס. בישראל היא מוכרת כאחד ממאכלי חג החנוכה. עיסת הלביבות מורכבת ברובה מירקות, ביצים, תבלינים, פירורי לחם או קמח. לביבות ירק הן לרוב מלוחות ומכילות ירקות ירוקים. יש המגישים לביבות לצד שמנת חמוצה, גבינה לבנה או קרם גבינה.

לעוד פרטים על תערובת מלח ים ותבלינים בסגנון חריף – מתוך סדרת מטחנות אקסטרא תבלינים של מלח הארץ – לחצו כאן

בשיתוף פעולה בין חברת מלח הארץ לבין השף עומר מילר – מתכון ללביבות בטטה קלאסיות עם תוספת ספייסית של מטחנת אקסטרא ספייסי.

לביבות בטטה ספייסיות עם מטחנת מלח הארץ אקסטרא ספייסי
(צילום: סופגי)

לביבות עם קרם פרש ומלח ספייסי


מרכיבים ל-16 לביבות גדולות:


400 גרם בטטות מבושלות

200 גרם קמח

3 ביצים גודל L

1 כף רוטב סויה

מטחנת אקסטרא ספייסי

שמן זית, לטיגון

אופן ההכנה:

  1. מועכים את הבטטות המבושלות למחית ומערבבים עם קמח, ביצים, סויה ומלח ספייסי.
  2. מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית, יוצרים לביבות בעזרת שתי כפות ומטגנים אותן 2 דקות מכל צד מעל להבה בינונית-נמוכה עד להתייצבות ולהזהבה.
  3. מגישים חם או בטמפ׳ החדר.

הכנתם ורוצים לשתף? תייגו אותנו בעמוד האינסטגרם של מלח הארץ.

(צילום: סופגי)

מוצרים קשורים

חברת מלח הארץ מציעה מגוון רחב של מוצרי מלח ושמה דגש על איכות גבוהה, מוצרים בריאים וטעימים תוך שמירה על איכות הסביבה. חברת מלח הארץ מציעה מגוון רחב של מוצרי מלח ושמה דגש על איכות גבוהה, מוצרים בריאים וטעימים תוך שמירה על איכות הסביבה. מוצרי מלח ושמה דגש על איכות גבוהה, מוצרים בריאים וטעימים תוך שמירה על איכות הסביבה.

דילוג לתוכן