מתכוני אקסטרא – חלק שני

מתכוני אקסטרא
51

מתכוני אקסטרא – מאפה מלנזנה איטלקי, סלמון עסיסי במיוחד ורוסטביף סינטה מתובל

החלק השני של מתכוני אקסטרא – מתכונים קלים ומהירים להכנה, לארוחות שכולם אוהבים, עם תוספת אקסטרא תבלינים שישדרגו לכם את המנות. שדרוג קטן שעושה שינוי גדול עם סדרת מטחנות מלח ותבלינים.

הכירו את סדרת מטחנות 'אקסטרא תבלינים' של מלח הארץ, עם מלח ים טבעי והרבה יותר תבלינים – עשוי רכיבים טבעיים בלבד. בעזרתם נשדרג מנות פשוטות למנות אקסטרא טעימות. בנוסף לטיפים באופן ההכנה שיעשו את כל ההבדל.

תערובת מלח ים ותבלינים בסגנון איטלקי – תערובת מלח ים טבעי בניחוח איטלקי: פפריקה מתוקה, פלפל אדום, שחור וצ'ילי, עגבניות מיובשות, אורגנו, בצל ושום יבש, זרעי ושורש סלרי, לימון פרסי, רוזמרין, מרווה, טימין.

תערובת מלח ים שום ופלפל 4 עונות – תערובת מלח ים טבעי בשילוב שום, פלפל שחור, לבן, אדום וירוק, מוסיפה טעם עשיר וארומטי.

תערובת מלח ים ותבלינים בסגנון חריף – תערובת מלח ים טבעי עם 5 סוגי פלפלים ותבלינים ייחודיים, מקפיצה כל מנה למנה אקסטרא ספייסי.


בחלק השני – שלושה מתכונים של ירקות שיש לכולם בבית, תפוח אדמה, בטטה וכרובית צלויים בתנור. 

לצפייה בחלק הראשון – שלושה מתכונים של ירקות שיש לכולם בבית, תפוח אדמה, בטטה וכרובית צלויים בתנור. 

המתכונים מאת: אורלי פלאי- ברונשטיין. צלם הסטילס: נמרוד סונדרס.

רוסטביף מרשים וחגיגי מנתח סינטה מתובל

מצרכים: 1.5 ק״ג סינטה בנתח אחד, 2 כפות חרדל דיז'ון, 3 כפות שמן זית, 5 ענפי טימין, מטחנת אקסטרא מלח ים שום ופלפל.

איך מכינים רוסטביף מתובל?

  • מחממים תנור ל-250 מעלות. מעסים את הנתח בתערובת של חרדל, שמן זית, תערובת מלח ים, שום ופלפל ומפזרים מעל גבעולי תימין. 
  • מניחים את הנתח על גבי רשת צלייה (רשת התנור) ממקמים מתחת תבנית שיש בה מים או טוב יותר תפוחי אדמה מבושלים למחצה, כדי שהמיצים שיטפטפו מהנתח לא ישרפו ויעלו עשן. 
  • צולים 20 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות, צולים עוד 20-30 דקות, תלוי בדרגת ההכנה הרצויה. לא מומלץ לעבור דרגת מדיום, כי הבשר עלול להתייבש. 
  • מוציאים את הנתח מהתנור ומניחים אותו למנוחה למשך 10-15 דקות. פורסים את הנתח כנגד כיוון הסיבים, מתבלים שוב בתערובת, ומגישים

מה עושים אם נשאר עוד רוסטביף בסוף הארוחה? עוטפים היטב ושומרים במקרר. אפשר להכין ממנו כריכים או לשלב בסלט ואפילו במרק.


ספייסי סלמון עסיסי במיוחד

מצרכים: 800 גרם פילה סלמון עם העור, מחולק ל-4 נתחים (200 גרם כל נתח) , 3 כפות שמן זית, מטחנת מלח ספייסי (תערובת אקסטרא ספייסי מלח ים טבעי עם 5 סוגי פלפלים ותבלינים ייחודיים), 6 פרחי ברוקולי, 1 צרור אספרגוס טרי, 4 כפות יין לבן (לא חובה).

הגשה: אורז בסמטי מוכן לפי הוראות היצרן, לימון חתוך לרבעים בצד.

איך מכינים ספייסי סלמון עסיסי?

  • חולטים את הברוקולי והאספרגוס במי מלח רותחים. 
  • מוציאים בעזרת כף מחוררת, מומלץ לתוך קערה עם מים קרים מאוד.
  • מברישים את נתחי הסלמון בכף שמן זית ומתבלים במלח ספייסי.
  • מחממים מחבת, צולים את נתחי הסלמון כ-3 דקות על הצד של העור.
  • מוסיפים את הירקות החלוטים עם 4 כפות יין לבן או מי הבישול של הירקות כדי להמיס את משקעי הצלייה מתחתית המחבת.
  • ממשיכים לאדות את הנוזלים שבמחבת עד שהדג מוכן והוא מאוד עסיסי (אם צריך מוסיפים עוד כמה כפות נוזלים).
  • מגישים את הסלמון והירקות לצד אורז עם רבעי לימון.


מלנזנה איטלקית קלאסית, חצילים ועגבניות פוגשים פרמזן

מצרכים: 3 חצילים, 2 כפות שמן זית, תערובת מלח ים ותבלינים בסגנון איטלקי, 100 גרם פרמז'ן מגוררת, 3 כפות פירורי לחם (לא חובה), 4 עגבניות תמר פרוסות 

לרוטב עגבניות: 1 ק״ג עגבניות טריות קלופות וקצוצות (או 2 שימורי עגבניות איטלקיות קצוצות), 3 כפות שמן זית, 2 שיני שום קצוצות, תערובת מלח ים ותבלינים בסגנון איטלקי.

איך מכינים מלנזנה איטלקית?

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מכינים את החצילים: פורסים את החצילים לאורכם בעובי ס״מ אחד, מסדרים בתבנית, מזלפים שמן זית, מפזרים מלח בתיבול איטלקי ושולחים להזהבה בתנור ל-12-10 דקות (הם לא חייבים להיות רכים אלא בעיקר זהובים). 
  • מוציאים את התבנית, אבל לא מכבים את התנור.
  • בינתיים מבשלים רוטב עגבניות: מחממים שמן זית עם שום ואחרי חצי דקה כשעולה ריח השום, מוסיפים את העגבניות ומלח בתיבול איטלקי. 
  • מבשלים בכיסוי חלקי כ-15 דקות ומדי פעם מערבבים.
  • מרכיבים את המנה: יוצקים לתבנית מצקת של רוטב עגבניות. 
  • מסדרים שכבה של חצילים, מעל עוד רוטב עגבניות, פרמז'ן ושוב חצילים – חוזרים על הפעולה שוב ושוב ומסיימים ברוטב עגבניות (שומרים מעט פרמז'ן לסוף).

מוצרים קשורים

חברת מלח הארץ מציעה מגוון רחב של מוצרי מלח ושמה דגש על איכות גבוהה, מוצרים בריאים וטעימים תוך שמירה על איכות הסביבה. חברת מלח הארץ מציעה מגוון רחב של מוצרי מלח ושמה דגש על איכות גבוהה, מוצרים בריאים וטעימים תוך שמירה על איכות הסביבה. מוצרי מלח ושמה דגש על איכות גבוהה, מוצרים בריאים וטעימים תוך שמירה על איכות הסביבה.